Sådan får du de helt rigtige julegaver

julegaver

De fleste af os kender vist denne her situation nærmest alt for godt:

Vi nærmer os december og beskederne begynder stille og roligt at tikke ind: Hvad ønsker du dig egentlig i julegave? Og hvad med din mand, kone, kæreste? Og børnene: Har de nogle gode ønsker – det må koste sådan ca. <indsæt selv beløb>.

Det sker gang på gang, år efter år. Og øjensynlig kommer julen altså bag på rigtig mange af os, hver eneste gang, at det er ved at være den tid på året. Det er utrolig så overraskede vi kan blive over det.

Men sådan behøver det altså slet ikke at være. Der er nemlig noget, som du kan gøre ved det.

Skriv ønskerne ned løbende

Det allerbedste, man kan gøre, er simpelthen at skrive sine og familiens ønsker ned løbende.

Det gælder ganske enkelt om at gøre det til en vane at få det skrevet ned, når man ser noget, som man ønsker sig eller når man opdager noget, som man mangler.

Man kan jo altid slette det fra listen igen, hvis man på et tidspunkt skulle gå hen at købe det selv eller hvis man fortryder og alligevel ikke synes, at man længere har behov for lige netop den ting.

Ved at skrive ønskerne ned løbende, kan man hurtigt levere ønskesedler til dem, som spørger, når man kommer til den sidste del af året.

Julen er en skøn tid fyldt med gode traditioner

Del ønskesedlen op

Hvis du har fået samlet en god portion ønsker i løbet af året, kan det være en god idé at dele ønskesedlen op.

Det kan du gøre ud fra flere forskellige kriterier:

  • Efter beløb

De fleste af os har en nogenlunde idé om, hvor meget venneparret eller onkel og tante plejer at give for rent beløbsmæssigt. Så hjælper det altså ikke at give dem en ønskeliste med ting til flere tusinde kroner, hvis de plejer at give for 300,-.

Så er det en meget bedre idé at give dem en liste med nogle af de ønsker, som passer lige til budgettet. Så skal gavegiveren ikke starte med at sortere en masse fra på listen, som alligevel ikke har nogen relevans.

  • Sørg for ikke at give de samme ønsker til alle

Der er næste ikke noget værre en at få fem af den samme ting i gave. Smilet bliver efterhånden lidt anstrengt juleaften, når man gang på gang sidder og pakker det samme ud. Og oveni kan man så starte på det store bytteræs lige efter jul.

Større sikkerhed for de rigtige gaver

Når du giver dig god tid og laver din ønskeseddel løbende, er der større chance for, at du får lige netop det, som du ønsker dig i julegave. På den måde bliver det ikke sådan noget tju-hej med lige at finde på nogle ønsker og prøve at komme i tanke om, hvad det egentlig lige er, man står og mangler, når dine venner og din familie begynder at spøge til en ønskeseddel.

Disclaimer

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *